S HemaGelem na prázdninách a dovolené

16.8.2019 00:00   |   Společnost
Prázdniny a doba dovolených pomalu končí a my se půjdeme podívat, jak dopadly tuby s přípravkem HemaGel, které jsme přibalili našim známým na cesty. Jak se říká pro strýčka Příhodu...

HemaGel

Doba dovolených totiž není vždy jen idylka. Ať už na cestách, nebo při kutilských orgiích na chatě či chalupě často přicházíme k úhoně – odřeniny, pořezání a podobné šrámy. A právě v tu chvíli se hodí HemaGel. Unikátní český vynález, který zlepšuje hojení všech zranění, který oceňují i ve světě.

Po aplikaci přípravku HemaGel je na povrchu rány vytvořena elastická vrstva, která ránu chrání před vnějším prostředím. Zabraňuje tak dalšímu infikování a zároveň vytváří v ráně ideální prostředí pro hojení.

Jak snadno a rychle ošetřit ránu při úrazu

Silniční lišej

Pavlova rodinka je částečně v plenkách – nejmladší členkou rodiny je čtyřměsíční Helenka a tak na velké cesty není ani pomyšlení. Pavel tedy alespoň jeden týden věnoval Pavlíkovi, který už půjde do třetí třídy a plánovali týden na kolech do přírody kolem Prahy.

„HemaGel není nic těžkého a do brašny na rám se vešla, i když jsem si říkal, že to nepotřebujeme a akorát přivoláváme nějaký karambol,“ přiznává s úsměvem Pavel. „A taky že ano. Hned první den, na úplné rovině začal Pavlík s nějakými skopičinami a pak už jsem slyšel charakteristický rachot a fňukání,“ líčí dál.

„Syn se válel pod kolem a jen statečně potichu bzíkal a ukazoval klasický silniční lišej – čisté odřeniny na kolenou, ruce a stehně. Vodou z bidonu jsem mu odřeniny omyl a přišel ke slovu HemaGel. Polštářkovou náplastí jsem rány zalepil a záchranná akce byla hotova,“ vypráví Pavel.

Na příměstský vlak to byl kousek a metro je dovezlo domů. Zkušený cyklista si i doma poradil – po důkladném vymytí ran a vydesinfikování odřeniny opět natřel HemaGelem a zavázal obvazem. „Když jsem druhý den viděl, že se Pavlíkovi na odřených místech začínají tvořit strupy, byl jsem klidný,“ dodal Pavel.

Cyklistické výlety se tedy změnily na cesty do zoo, za dynosaury a dalšími klukovskými taháky. Nicméně závěrem týdne už byli zase oba na kole. „HemaGel máme sebou oba. Třeba se už nic nestane, tak alespoň pro štěstí,“ ukončil Pavel své vyprávění.

Jel jak na klouzačce

Jindřich s Lenkou jsou pravověrní chalupáři, moře nemusejí, hory se jich netýkají, víkendy jsou zasvěceny opravou a vylepšování venkovské chalupy pod lesem a záhonům květin a zeleniny.

Přemluvit je k přibalení HemaGelu dalo větší práci. „K čemu to? Když se škrábnu, tak si to umyji a kysličníkem poleju, zafáčuju a jede se dál,“ mudroval Jindra. Lenka byla vstřícnější a tak HemaGel s nimi odjel na 14denní dovolenou na chalupu do severních Čech.

„Hodil se, dobrý,“ přiznal stručně po návratu Jindřich. Lenka byla sdílnější: „Měli jsme v plánu natřít střechu, polovinu máme totiž plechovou a už to potřebovala. Vlastně ani nevím, co se stalo, najednou byl Jindra dole a z ruky mu tekla krev.“

„Prostě jsem nějak uklouzl a jel jsem po střeše jako po klouzačce,“ vyprávěl Jindra. „Snažil jsem se brzdit a zachytit rukama – a to se mi podařilo. Nespadl jsem, v poslední chvíli se chytil ostré hrany spoje plechu, jenomže ty mě pořezaly na dlaních. Takové práce a já měl obě ruce k ničemu,“ vztekal se Jindra.

Lenka po vymytí a desinfekci ošetřila dlaně HemaGelem a obě ruce zavázala. Cestu k doktorovi Jindřich rázně odmítl. „Zítra to bude dobrý,“ dodal. Nebylo, ale horší také ne, musel celý týden vydržet bez práce, chodil tedy denně na houby, i když skoro nikdy nic nepřinesl. Po týdnu už nevydržel a pomalu vracel ruce do práce...

Od plotny po brusle

HemaGel jsme dali na vyzkoušení i dalším známým a přátelům; kdo jej musel použít, byl velmi pozitivně překvapen z jeho účinků.

Tereza každý rok jezdí na dětský tábor jako kuchařka. „Letos jsem si tam vlastní nepozorností opařila ruku. Použila jsem HemaGel a ruka se krásně hojí a dokonce to vypadá, že ani nebudu mít snad ani žádnou jizvu :-) Mohu jenom doporučit,“ říká Tereza.

Renata pravidelně o prázdninách vyráží s rodinou na kola. „HemaGel je naší nezbytnou výbavou v cestovní lékárničce, protože mnohokrát nám pomohl při hojení odřenin z pádů na kole. Jsem ráda, že jsem nyní obdržela vzorky zdarma, které nám doplní lékárničku..“

Karel je velký sportovec, ale v zimě měl smůlu. „Od prosince, fakt už takhle dlouho, si léčím odřeninu z bruslí. Zkoušeli jsme nejrůznější masti a babské recepty. Až HemaGel mi pomohl odřeninu úplně doléčit k mojí spokojenosti, díky,“ napsal nám do redakce.

Práce i pro laika


Poranění dlaně od lana, ošetřené HemaGelem; druhý snímek je po týdnu; třetí pak po měsíci od úrazu.

Ošetření HemaGelem samozřejmě zvládne i naprostý laik: Ránu nejprve očistěte od mechanických nečistot, např. prachu či zbytků předchozích léčebných materiálů. Na celou spodinu rány následně aplikujte malé množství gelu.

Gel k ní přilne a postupně absorbuje sekrety a další tekutiny z rány. Ošetřenou ránu překryjte nesavým materiálem, nejlépe mastným tylem, a následně fixujte obinadlem nebo náplastí. Drobná poranění po nanesení gelu kryjte polštářkovou náplastí. Fixační materiály by měly ošetřené místo přesahovat asi o jeden centimetr.

Díky unikátní technologii a složení se HemaGel k ráně nepřilepí a lze ho bezbolestně odstranit pouhým jemným setřením. Nanášení a převaz aplikujte podle potřeby po 24-48 hodinách, u infikovaných ran častěji. Samozřejmě ale při jakém kolik zhoršení stavu či teplotě navštivte se zraněním lékaře.

HemaGel lze použít pro všechny věkové kategorie. Nebyly zjištěny žádné vedlejší účinky typu alergií, zvýšené bolestivosti apod., ani žádné jiné kontraindikace. Použití u dětí, těhotných a kojících doporučujeme konzultovat s lékařem.

Tento zdravotnický prostředek je k dostání v široké síti lékáren a také v internetových obchodech.

re



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci