Vlastníte garáž? Zpříjemněte si její používání a myslete i na drobnosti

17.4.2019 00:00   |   Bydlení
Pokud máte dům se zahradou, určitě jste uvažovali o garáži. Běžná rodina dnes vlastní hned několik automobilů, a tak je to dobrá volba, kam všechna auta uklidit.

garaž

 Někteří lidé sice volí tzv. studená stání, ale nic vám nebrání mít k němu také garáž. Ostatně v garáži máte přece jen určité zázemí. A pokud vlastníte třeba nějaké auto pro radost na léto, se kterým nejezdíte v zimních měsících, tak se garáž hodí k zazimování.

Automatická vrata ke garáži

Když už garáž, tak je dobré, aby nějak vypadala. Také je dobré sednout do auta a vyrazit bez nutnosti se obtěžovat s otevíráním a zavíráním vrat. Toho lze docílit plně automatickými systémy (sekční, posuvné, rolovací, výklopné).

Garážová vrata na míru si je možno nechat vyrobit hned v několika provedeních. Obvyklé jsou zejména tyto varianty:

  • Soukromá vrata
  • Průmyslová vrata
  • Fasádní vrata

Je asi zřejmé, že nás budou zajímat vrata k rodinnému domu, tedy první varianta. Průmyslová vrata se používají pro velké garáže průmyslových objektů. Zajímat by vás mohly ale také fasádní vrata. Ta totiž imitují stěnu domu a mohou tak s ním naprosto splynout. Je to vcelku zajímavý designový prvek.

Vše pro vaše auto

Pokud máte garáž, tak si v ní můžete nachystat kompletní zázemí pro váš vůz. Můžete zde mít třeba odtokový kanál svedený do obecní kanalizace a vyřešit tak mytí vozu ekologicky. Můžete zde mít všechno praktické příslušenství a začít lze úplně základními věcmi, třeba si koupit nabíječku autobaterií.

Ty jsou obvykle na 12 V a je možno tak kdykoliv udržovat v garáži vaši baterku v kondici. A třeba klidně přes noc. Auto totiž může být v garáži otevřené a nemusíte se obávat vykradení.

Hovořili jsme o bezpečnosti, tak na ni navážeme. Auto totiž vždy nestojí jen v garáži. Proto je dobré vyřešit si komplexní zabezpečení auta.

Standardní řešení, která nabízejí výrobci vozů jsou zlodějům všeobecně známá, můžete je ale překvapit sofistikovanějším systémem, který jim maximálně znesnadní krádež automobilu. Běžná je dnes také GPS lokalizace vozu.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci