Bezlepkové pečení teď už bude jen radost!

21.9.2018 00:00   |   Tiskové zprávy
Zkusili jste někdy péct bez lepku? Každý, kdo se do bezlepkového pečení pustí s přesvědčením, že stačí v receptu pouze vyměnit běžnou mouku za jakoukoli bezlepkovou, se nakonec střetne s tvrdou realitou.

bezlepkové těsto

Lepek totiž může za příjemnou soudržnost těsta, které se při bezlepkovém pečení dosáhne mnohem komplikovaněji. Co je ale základem úspěchu? Správná směs na pečení! Obsahovat totiž musí správný poměr různých druhů mouk. S novinkou pro snazší bezlepkové pečení nyní přichází značka Schär.

S bezlepkovou dietou se důvěrně znají lidé nemocní celiakií nebo postižení různou formou nesnášenlivosti lepku, poslední dobou se však vysazení lepku stává hitem i u zcela zdravých lidí.

A přestože se na trhu dá objevit řada bezlepkových výrobků, od pečiva přes sladkosti i slané dobroty na zobání, ideálním základem jídelníčku i přesto zůstává domácí bezlepkový chléb.

Upéct ho však není právě jednoduché. Bezlepkové těsto se často lepí, trhá, a když pečivo slavnostně vyndáte z trouby, můžete být často zklamaní jeho zjevem a bohužel i ne právě dobrou chutí.

Kámen úrazu totiž tkví ve výběru správné mouky. Právě na tento fakt zareagovala italská značka bezlepkových výrobků Schär a vyvinula novou bezlepkovou směs na pečení Mix B, která se hodí jak na pečení chleba, housek a dalšího chlebového pečiva, tak na sladké kynuté těsto, jako jsou různé záviny, koblihy nebo kynuté ovocné knedlíky.

Vtip mouky je v tom, že se s ní díky ideálnímu poměru jednotlivých složek velmi dobře pracuje a pěkné konzistentní těsto se dá připravit v krátkém čase a bez větších problémů.

Oproti původní směsi Mix B má její nová verze vylepšenou recepturu, obsahuje totiž méně soli (-20 %), cukru (-65 %), tuků (-18 %) i nasycených mastných kyselin (-33 %).

Zkusit si pečení s moukou Mix B pod vedením profesionálů teď navíc může každý, kdo se přihlásí do kurzu pečení se značkou Schär. Kurzy se konají po celé republice, ovšem s omezenou kapacitou. Proto neváhejte a zaregistrujte se včas.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci