Mladý Faust je zpět, aneb Jan Kříž se vrátil z Německa

13.8.2018 00:00   |   Společnost
Andreucio – mladý Faust je zpět. Český muzikálový herec Jan Kříž, nositel dvou cen Thálie, sice rok působil v sousedním Německu, ale teď se již vrací do Divadla Hybernia, do muzikálu Mefisto.

Jan Kříž

S tvůrci jednoho z nejúspěšnějších muzikálů současnosti byl Jan Kříž domluvený, že roční pauza nastane a po ní se vrátí na jeviště, jak sám s radostí přiznává:

„V Mefistovi je moc fajn parta lidí, takže se zpátky opravdu hodně těším.“

Na praxi a rozhled, který v Německu získal, ale jen tak nezapomene. „Němci mají velký náskok, v posledních dvacet let se neustále učili přímo od Američanů, kteří mají v produkování velkých muzikálových show obrovskou tradici. Byla velká škola a obrovská řemeslná zkušenost,“ vyznává se Jan Kříž.

Není to ovšem jen Divadlo Hybernia, co Jana táhlo zpět do rodné země. Odloučení od rodiny bylo náročné, ale vztah Jana a jeho ženy zahraniční cesta neohrozila. Naopak. „Bylo to velmi nelehké rozhodnutí, navíc do toho přišlo těhotenství mé ženy a teď už máme malého Filipa. Pro naši rodinu to byl těžký rok, který jsme však zvládli.“

Už tatínkuju naplno

„Zažíváme teď s Maruškou a malým Filipem hodně intenzivní a krásné období. První tři měsíce Filipova života byly náročné, protože jsem byl ještě v Německu, ale teď už naplno tatínkuju a moc si to užívám. Plánujeme stavbu domu, což bude hodně práce a zařizování, ale těšíme se!“

Talentovaný herec byl obsazen do role mladého Fausta, který uzavřel smlouvu s ďáblem (Mefista hraje Josef Vojtek). Jan Kříž prozradil, že role mu sedla. V reálném životě Jan smlouvu s ďáblem, podle jeho slov, zatím ještě neuzavřel.

„Několikrát jsem se cítil blízko, nebo si nebyl jistý. V naší branži je to hned. Naštěstí jsem zatím nemusel. Ale to víte, dokud herci nenabídnou natočit reklamu na nekvalitní nebo nebezpečný produkt nebo zpěvákovi zazpívat na kampani SPD za "pět mega", tak se to snadno mluví. Rád bych věřil, že mě nikdy okolnosti nedotlačí do kouta, abych smlouvu s ďáblem musel podepsat,“ poznamenává Jan Kříž.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: archiv Divadla Hybernia

Přečtěte si také


Diskuse: Mladý Faust je zpět, aneb Jan Kříž se vrátil z Německa

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci