Ondřej Vetchý, jak ho neznáme. A se Stašovou má tři dcery!

14.4.2015 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Ondřeje Vetchého takto ještě neznáme. Coby manžel Simony Stašové se představuje jako zodpovědný policista i poněkud nerudný otec tří dcer! A ke všemu zápasí s krizí středního věku.

Vetchý, Stašová

Nový film Život je život – od autorské dvojice Milan Cieslar (režie) a Martin Horský (scénář) – nabídne životní a milostné eskapády z manželství Františka a Jany i jejich dcer v podání Barbory Polákové, Terezy Voříškové a Sary Sandevy.

Po velmi úspěšném filmu Láska je láska se po třech letech Milan Cieslar s Martinem Horským pustili teď do žánru crazy komedie.

„Myslím, že výběr protagonistů byl šťastný. Dobrých charakterních herců, kteří mají zároveň výrazný komediální talent, není mnoho. Důvěřoval jsem jim a oni mi to vrchovatě vrátili,“ pochvaloval si natáčení režisér Milan Cieslar.

Video
Trailer k novému filmu Život je život.

„Žánr je to obtížný – vyznít má komediálně, avšak komediálně hrát není možné. Musíte hrát s lehkostí, nenuceně. Scénář navíc odráží název snímku, je v něm i dojemnost. Věřím, že film diváky pobaví a něco si z něho také odnesou,“ říká k ladění nové komedie jedna z ústředních hvězd Simona Stašová.

Dcery si Simona užila

„Už ve filmu Láska je láska nám to s Ondrou šlo spolu skvěle. Je to velký hráč, o kterého se může člověk opřít,“ vrací se Simona Stašová ve vzpomínkách k předchozímu partnerství s Ondřejem Vetchým, kdy ve snímku z roku 2012 ztvárnili manžele Zdenu a Karla.


Jana (Simona Stašová) s romantickou detektivkou...

„Já sama mám dva syny, a tak jsem si Báru i Terezu se Sarou jako filmové dcery docela užila. Až jsem trochu litovala, že musím čekat na nevěsty svých synů, abych to poznala v reálném životě,“ dodala s úsměvem Simona Stašová.

František, hlava rodiny

Hlava rodiny František (Ondřej Vetchý) by po boku svých dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže děvčata mají vynikající talent najít si partnera, který otcovým představám vůbec neodpovídá.

Nejstarší dcera nemá kde bydlet, proto se s nezaměstnaným mužem nastěhuje zpátky k rodičům a v rámci možností se pokouší otěhotnět. Ta prostřední zase takřka neomylně přitahuje jen samé exoty. A nejmladší dcera, na rozdíl od svých sester, má úspěch všestranný: v šestnácti letech je těhotná, i když přesně neví s kým...


Rodinka na svatbě.

Do toho všeho se začíná hroutit pevný bod manželského života – letní dovolená. Každý rok to je Máchovo jezero, ale Jana (Simona Stašová) začíná namísto tradičního Mácháče snít o moři.

Pak ovšem do života poštovní doručovatelky Jany vstoupil bohémský spisovatel mající lehce sebevražedné sklony (Miroslav Táborský), policistu Františka zase v práci okouzlila nová kolegyně Lucía Martínez se španělskými předky (Kristína Peláková). A události dostaly nečekaný spád.

Jako Muž s Acapulca

Všechny malé příběhy vytvářejí jeden velký a zábavný život se situacemi, které jistě každý zná. Ovšem nikoliv každý má možnost žít zároveň ještě druhý a mnohem pestřejší život vlastních fantazií coby neohrožený agent František.

Po vzoru slavných filmů, jakým je parodie Muž z Acapulca nebo oživlý komiks Kdo chce zabít Jessii?, má totiž snímek Život je život také dobrodružnou rovinu snů o luxusním prostředí a superhrdinech. Proto v něm většina herců ztvárnila dvojrole. Důležitá tu byla i zmiňovaná "chemie" mezi hlavními protagonisty Ondřejem Vetchým a Simonou Stašovou.


František neohroženě zachraňuje Janu na dovolené u Máchova jezera.

Film Život je život se natáčel nejen v ulicích Prahy, u Máchova jezera na Českolipsku, v překrásném barokním zámku Ploskovice u Litoměřic a na dalších místech, ale i v exotických lokacích. Štáb například vyjel do Itálie na pirátskou plachetnici La Grace z 18.století, na jejíž palubě se odehrává jedna z dobrodružných sekvencí.

Další scény pak vznikaly v legendami opředeném pražském tunelu Blanka, který ovšem až do těchto dnů nikdo v běžném provozu nespatřil...

Komediálně laděný film Život je život vyjde koncem září rovněž na DVD.

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také

Diskuse: Ondřej Vetchý, jak ho neznáme. A se Stašovou má tři dcery!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci