Jelení guláš s jemným knedlíkem

Kategorie: Zvěřina
Autor: majka
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Jelení guláš s jemným knedlíkem

Ingredience

Chutný, lehce kořeněný jelení guláš pro čtyři strávníky připravíme z 1 kg jelení plece nebo kýty bez kosti, dále budeme potřebovat 3 cibule, sádlo, lžičku mleté červené papriky, koření na zvěřinu, 2 nakrájené zelené papriky, černý mletý pepř, sůl, menší rajský protlak, 2 deci červeného vína, tymián, citrón, brusinkový kompot, na knedlík: 10 housek, 4 vejce, 100 g slaniny, 1 nakrájenou cibuli, 1,5 deci mléka a petrželovou nať.

Příloha

Jemný knedlík

Postup přípravy

Maso očistíme, nakrájíme na kostky, přidáme koření na zvěřinu, osolíme a dochutíme černým mletým pepřem.

Na sádle zpěníme dozlatova tři nakrájené cibule a pak restujeme spolu se zelenými paprikami a rajským protlakem.

Jakmile zelené papriky změknou, přidáme lžičku mleté červené papriky a maso. Podlijeme vínem a dusíme do měkka.

Rozvařená zelenina guláš zahustí, dochutíme ho tymiánem. Pokud chceme omáčku ještě hustší, můžeme do ní nastrouhat vařený brambor.

Guláš necháme na malém plameni dojít a připravíme si jemný knedlík.

Nejdříve oddělíme z vajec žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh.

Housky nakrájíme na kostičky, přidáme na slanině restovanou cibuli, žloutky, mléko, petrželovou nať, osolíme, opepříme a do směsi vmícháme sníh z bílků.

Hmotu vytvarujeme do válečku-knedlíku, zabalíme do čisté utěrky, kterou na koncích zavážeme a vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

Guláš servírujeme s nakrájeným knedlíkem a ozdobený plátky citrónu, lžičkou brusinkového kompotu, bylinkami.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Jelení guláš s jemným knedlíkem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci