Chráníte svůj majetek správně?

2.3.2013 00:00   |   Peníze - POJIŠTĚNÍ
Většina lidí již pochopila, proč je důležité chránit pojistkou sama sebe a svou rodinu před různými úrazy, pracovní neschopností a nemocemi.

pojištění

Zajištěná rodina a ulehčení od souvisejících starostí z budoucnosti v případě nenadálých životních událostí jsou důvodem, proč se úrazová a životní pojištění stala pro Čechy samozřejmostí.

Bohužel spousta lidí již nemyslí na své osobní věci a domácnost. Vytopí vás soused, zloději vykradou byt, díky špatné elektroinstalaci vyhoří dům - rozhodně nemilá zkušenost v podobě zničeného nebo ukradeného nábytku, šperků nebo elektroniky.

V této fázi máte dvě možnosti:

1) vzít svou platební kartu a nakoupit veškeré zničené nebo ukradené předměty z domácnosti z vlastních peněz, pokud na ně máte vůbec finanční prostředky, nebo

2) využít svoji sjednanou pojistku a za zničené či ukradené věci si nechat zaplatit a nahradit tím vzniklou škodu.

Co a jak sjednat?

V dnešní době nabízejí pojišťovny velkou škálu různých pojistných produktů, které nám mají napomoci ke klidnému spánku. Jedním z nich je pojištění domácnosti, v poslední době nabízené za velmi přijatelné částky a s mnoha aditivními službami.

Za pár stovek ročně nejen že chráníte vybavení domácnosti a stavební součásti bytu nebo domu, ale získáte i asistenci a plnění při zabouchnutí dveří, ztrátě klíčů nebo opravě příčiny havárie. Některé pojišťovny navíc nabízejí zajímavé slevy při sjednání pojistky přes internet.

Jste majitelkou bytu či jiné nemovitosti? Tak právě pro vás je také velmi důležité pojištění majetku, pro které je primárním cílem ochrana proti následkům vnějších nepředvídatelných událostí. Zabezpečí vás především proti škodě způsobené přepětím, výbuchem, úderem blesku, ale například i proti rázovým vlnám letadla nebo zřícení stromu na pojištěnou nemovitost.

K základním balíčkům je nabízeno mnoho praktických připojištění, jako je odpovědnost za škodu všech členů rodiny i domácího mazlíčka.

Pozor na podpojištěnost

Kamenem úrazu při sjednávání těchto pojištění je částka, na kterou chce člověk svůj majetek pojistit. Při zakládání nového pojištění nám pomůže náš pojišťovací nebo finanční poradce. V této fázi je ještě vše v pořádku, ale v případě, že po sjednání pojistky začneme zvelebovat nemovitost rekonstrukcí, či jinou formou zhodnocování majetku, je velmi důležité zvyšovat i limity pojistného plnění.

Pokud tak neučiníme, bude náš majetek podpojištěný a při výplatě plnění se nám nemusí vložené prostředky do nemovitosti vrátit v plné výši.

Proto doporučujeme nejen chránit svůj majetek, ale i průběžně kontrolovat, zda ho chráníme správně.

re



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci