Krásné nohy vždy a všude

2.1.2013 00:00   |   Styl
V zimě je naše tělo stále schované pod vrstvami oblečení. Mnoho z nás proto na péči o pokožku nedbá. To je škoda.

pokožka, nohy

Vždy si budete připadat mnohem lépe, pokud budete vědět, že vypadáte dobře i pod šaty. Navíc se pak můžete beze studu kdykoliv a před kýmkoliv svlékat.

Zdravé tělo, zdravá kůže

Pokud máte vyváženou a rozmanitou stravu, jíte dostatečné množství vlákniny, ovoce, zeleniny, dostatečně se hýbete a nekouříte, jste na dobré cestě k tomu vypadat skvěle. Vznik celulitidy a popraskaných žilek ale bohužel podporují i dědičnost a hormonální výkyvy. Začátek braní antikoncepce, těhotenství a přechod. Vhodnou péčí ale můžete přeci jen své kůži trochu pomoct.

Vykartáčovat a hydratovat

Pro pokožku nohou je důležité prokrvování. Před koupelí si udělejte masáž suchým kartáčem s přírodními vlákny. Během koupele si ještě dělejte peeling mletou kávou. Obsahuje kofein, který je obsažen ve většině přípravků proti celulitidě. Prokrvení pokožky podporuje látkovou výměnu a odbourávání tuků. Mnoho ženám pomáhá i střídání teplé a studené sprchy.

Nezapomínejte si kůži stehen, lýtek po koupeli vždy důkladně promazat. Použijete-li běžný hydratační krém nebo speciální péči pro zpevnění pokožky je na vás. Masážním kartáčem ale rozhodně nic nezkazíte.

Metličkám preventivně pomáhají přípravky na zpevnění žilní stěny a pohyb. Měla byste se vyhnout dlouhému stání, sezení a kouření. O odstranění drobných žilek se poraďte se svým lékařem. Jejich výskyt totiž navíc odkazuje k budoucímu problému s křečovými žilami.

Mějte krásná chodidla i v zimě

Pokud po celou zimu zanevřete na pokožku svých chodidel, budete se na jaře, až budete chtít vytáhnout sandálky divit. Zanedbanou kůži nenapravíte za jedno odpoledne. Navíc, pohled na popraskané paty a starou, zažloutlou kůži na ploskách nohou není hezký nikdy. Už se vám někdy takové nohy líbily?

Péče je jednoduchá. Po koupeli nebo vodní lázni, kdy vám kůže na nohou změkne, si pemzou nebo jinou škrabkou min. 1x týdně z chodidel odstraňujte starou kůži. Chodidlo poté důkladně promažte. Nemusíte si k tomu ani kupovat drahé krémy. Některé ženy si nohy mažou obyčejnou vazelínou nebo olivovým olejem a nedají na takovou péči dopustit.

Pro zintenzivnění účinku si na noc navlečte na namazané nohy ponožky. Pokud na takovou péči nejste a své plosky chcete mít stejně krásné, pak choďte na pedikúru nebo si pořiďte tv produkt - exfoliační ponožky. Nosíte je hodinu a do týdne máte nohy jako princezna, aniž byste musela cokoliv dělat.

re



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci