Čtyři nejčastější chyby českého obýváku

10.9.2012 00:00   |   Bydlení
KOMERČNÍ SDĚLENÍ – České obývací pokoje se navzájem podobají přinejmenším tak, jako Čech Čechovi. Ve většině případů kupí stejné chyby na sebe.

český obývák

Skříňky, kam se podíváš

Poličky, šuplíky, skříňky, vitríny a závěsné taštičky, ty Češi milují. Ve většině případů jimi ale zcela přeplní interiér a obývací pokoj získává na pocitu stísněnosti. Společenská místnost by měla sloužit k relaxaci, nikoliv jako odkladiště.

Naneštěstí lidé trpí přirozenou potřebou vše prázdné zaplnit. A tak volná místa na policích a ve vitrínách plní nejčastěji keramickými postavičkami, mušlemi z dovolené apod.

Velké sedací soupravy

Typický prvek českých obýváků je v prostoru dominantní sedací souprava. Co je horší, ve většině případů neladí s ostatním vybavením. Důvodem je často rozdílný čas nákupu. Češi se vyznačují velkou slabinou v neschopnosti udržet jednotný styl.

Řešením může být volba obývací sestavy s kompletním příslušenstvím od jednoho prodejce, které je možno v případě potřeby následně přikoupit. Nikdy se tak nestane, že přeplníte prostor nadbytečným vybavením najednou. Zároveň však máte bez narušení jednotného designu kam sáhnout.

Hodně tmy

Dalším častým neduhem obývacích pokojů je nedostatečné osvětlení. Typická česká domácnost používá jeden majestátní lustr vprostřed místnosti. Ale co doplňková světla na čtení či k pracovnímu stolku?

Nezapomínejte ani na tzv. náladová světla, v případě, že si chcete s partnerem udělat romantickou chvilku, není pětižárovkové svítidlo to pravé. Velmi vkusným a moderním řešením je využití denního světla, např. za pomoci světlovou. Dodá člověku na energii a funguje zcela zdarma.

Všechny stěny lososovou

Oranžová barva je v současné době jedničkou český obývacích pokojů. Bohužel, většinou zdobí všechny čtyři stěny.

Nebojte se jednu stěnu udělat odlišným způsobem. Velmi pestře působí použití pestré tapety, dřevěného či kamenného obkladu nebo kontrastní odlišné barvy.

re



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci