V otázce bydlení neznejte kompromisy

28.6.2012 00:00   |   Bydlení
Víte, že až 40 provent obyvatel České republiky žije v panelových domech a většina z nich uvádí, že není se svým bydlením spokojena? Přitom změna k lepšímu je na dosah ruky.

reality

 Například v Praze právě teď rostou nové rezidenční čtvrti, které rozhodně stojí za pozornost!

Harmonie bydlení a jeho okolí

Když sebehezčí dům umístíte do nevhodné lokality, nikdy se v něm nebudete cítit opravdu dobře. V dnešní době je právě na okolí lidských sídel kladen velký důraz. V územním plánování se opět nahlíží na prostor jako na celek a hodnotí se dopad jednotlivých aktivit na chod celé společnosti. 

Kouzlo starých čtvrtí

Dobrým příkladem, jak vhodně využít prostor a umožnit tak lidem žít v příjemném prostředí, je čtvrť Dock. Pro vybudování nové čtvrti a Mariny Praha nemohla vybrat lepší lokalitu – je jí pomezí Holešovic a Libně, tedy kdysi dělnické čtvrti a přístaviště, dnes jedno z nejoblíbenějších míst v Praze. Již dávno odsud zmizel prach a nepohodlí dělnického života, ale mimořádný genius loci zůstává.

Kvalita bydlení

Již dávno odzvonilo umakartovým jádrům a nekvalitním podlahám. V novostavbách Prahy jsou instalovány kvalitní dřevěné nebo plovoucí laminátové podlahy a v dostatečně prostorných koupelnách vás potěší moderní keramické obklady. Ke každému z bytů je připojena i terasa, nebo balkon, kde si můžete v klidu vychutnávat svou ranní kávu.

Zadáno pro rodiny

Děti potřebují dostatek zábavy a pohybu. Užívat si volného času s nimi můžete třeba v parcích a lesoparcích, kterých je v Praze nespočet. Mezi jedny z nejoblíbenějších patří Divoká Šárka a Stromovka.

Šárecké údolí je ideální pro pěší i cyklistické výlety, na jeho okraji je navíc vodní nádrž Džbán vhodná ke koupání. Stromovka je zase skvělé místo pro běh či in-line bruslení. Pro malé děti je zde připraveno několik hřišť s prolézačkami, houpačkami a pískovišti, kde se mohou do sytosti vyřádit.


Diskuse: V otázce bydlení neznejte kompromisy

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci