Dovolená bez rizika

22.6.2012 00:30   |   Peníze - POJIŠTĚNÍ
Období letních dovolených se kvapem blíží a s nimi i každoroční starost: „Máme sbaleno opravdu všechno?“

Generali

Nad zapomenutým tričkem či plážovou obuví mávnete rukou, jsou ale věci, na které byste zapomínat neměla.

Pojistit se vyplácí

Z ankety ČTK mezi tuzemskými cestovními pojišťovnami, vyplývá, že každoročně přibývá počet lidí, kteří se před cestou do zahraničí rozhodnou uzavřít cestovní připojištění.

Mezi nejčastější problémy, které klienty cestovních pojišťoven trápí, jsou infekce dýchacích cest a záněty středního ucha, infekční záněty žaludku a střev a úrazy. Celkem každá pojišťovna řeší i několik tisíc takovýchto případů ročně.

Co lze vlastně pojistit?

Základní cestovní pojištění pokryje léčebné výdaje při zranění či onemocnění. O úroveň vyšší varianta v sobě zahrnuje i pojištění trvalých následků nebo smrti. Připojistit si ale můžete i svá zavazadla, případně odpovědnost za způsobenou škodu.

Na kolik pojištění vyjde?

Nejlevnější cestovní pojištění, tedy pojištění léčebných výdajů, vás vyjde přibližně na 13 Kč denně. Pokud si připlatíte i za pojištění trvalých následků, zvedne se cena asi o 4 Kč na den. Varianta jistící i vaše zavazadla a odpovědnost za škodu vás bude stát zhruba 22 Kč.

Nemusíte nikam chodit, vše zvládnete doma!

Věděla jste, že pojištění lze uzavřít během několika minut z pohodlí domova? Cestovní pojištění online se těší i v České republice stále větší oblibě. Stačí totiž vyplnit velmi jednoduchý formulář o pojištěných osobách a převodem z účtu nebo pomocí platební karty zaplatit požadovanou částku. Pak už vám nic nebrání užít si perfektní dovolenou!

Ani doma nejste úplně v bezpečí

Uzavřít cestovní pojištění se vyplatí i v případě, že se nechystáte do zahraničí. Budete tak mít jistotu, že na finanční výlohy v případě úrazu, onemocnění nebo způsobení škody nebudete sama. A přitom vás to bude v začátku stát jen pár korun.

r


Diskuse: Dovolená bez rizika

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci