Nejlepší adresa v Praze? Relativní pojem

3.6.2012 00:00   |   Bydlení
Jaká je nejlepší adresa v hlavním městě Česka, v Praze? Na tuhle otázku vám asi jinak odpoví řadový Pražan, zástupce realitní kanceláře v Praze i ekonomický analytik.

homesweethome.cz

Pro někoho představuje nejlepší adresu místo, kde zaplatí nejméně za metr čtvereční, pro někoho je důležitá blízkost přírody či alespoň parku. Další se rozhoduje podle občanské vybavenosti - zda blízko bydliště leží škola, pošta, policie či úřad. Jiný byt si vybere mladý trendy singl, který chce žít v centru ve středu veškerého dění, jiný byt čtyřčlenná rodinka s dalším potomkem na cestě.

Smíchov a Dejvice jsou stálice

V posledních měsících a letech stoupá prodej bytů na Praze 5 či 6. Smíchov a Dejvice sází na občanskou vybavenost, zeleň v ulicích i blízkost do centra. Zájem o byty stoupá i v Podolí, na Žižkově, na Vinohradech či ve Strašnicích. Na Vinohradech zaplatíte za metr čtvereční nad sto tisíc korun.

Žižkov - byt levně a budete to mít všude blízko

Prodej bytů v Praze samozřejmě čítá i jiné lokality. Levně koupíte byt v okrajových částech Prahy, jako je Uhříněves, Běchovice či Satalice. Budete ale muset počítat s nepříjemným dojížděním. V centru si naopak budete muset připravit až astronomické částky za metr čtvereční.

Kousek od centra, na Žižkově, je už situace mnohem lepší. Starší byt ve starším činžáku tu koupíte velmi levně.

Michal, 28 let, úředník, bydlí na Žižkově:

Na bydlení na Žižkově si nemůžu stěžovat. Bydlíme s přítelkyní v jednom činžovním domě blízko tramvajové zastávky Lipanská. Nasedneme na tramvaj, za 10 minut jsme na Václavském náměstí, za 15 na Národní třídě a za 25 na Andělu. Všude máme blízko, to je hlavní.

Když se chceme bavit, je blízko spousta barů a klubů. Když se chceme dobře najíst, zavítáme do jedné z mnoha rozličných restaurací. A co se týče občanské vybavenosti, také zdejší lokalitě nemůžeme nic vytknout. Bydlel jsem tu už jako student VŠE, kam jsem to měl také blízko. Kolej v mém případě nepřipadala v úvahu.

Zajímavé nabídky nemovitostí najdete na homesweethome.cz.


Diskuse: Nejlepší adresa v Praze? Relativní pojem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci