Bulharská kjufteta v rajské omáčce

Kategorie: Mleté maso
Autor: Iva
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Bulharská kjufteta v rajské omáčce

Ingredience

Pro 4 porce potřebujeme 500 g mletého masa (50% hovězího a 50% telecího/vepřového), 4 krajíce světlého chleba, 1 lžička jedlé sody, 1 vejce, 2 větší cibule, 2 dcl sodové vody, 1 lžíce saturejky, 5 rajčat (můžeme použít protlak, ale i kečup), 5 stroužků česneku, 1 zelená petrželka, sůl, mletý černý pepř, cukr.

Příloha

Brambory, rýže, chléb.

Postup přípravy

Chléb bez kůrky nakrájíme na kousky a namočíme ve vodě.

Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme vymačkaný rozmočený chléb, petržel, jedlou sodu a sodovku. Ochutíme solí, pepřem a saturejkou.

Směs promícháme a vytvoříme "karbanátky" (kjufteta), které na grilu, v troubě nebo na pánvi opečeme.

Mezitím si v kastrůlku opečeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata a krátce povaříme. Do omáčky přidáme kjufteta a necháme asi 20 minut péct v troubě.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Bulharská kjufteta v rajské omáčce

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci