Peřinový příběh: Na své sny už nejste sami!

10.12.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Víte, kde se skrývají hezké i ošklivé sny? V peřině! V muzikálové pohádce režiséra F. A. Brabce, která je vůbec prvním 3D filmem v historii české kinematografie.

V peřině

Ve svých rolích září Lucie Bílá, Karel Roden, Eliška Balzerová, Bolek Polívka, Nina Divíšková, Jiří Mádl, Arnošt Goldflam, Anna Stropnická, Nikol Moravcová a další. Hlavní dětské hrdiny Vendulku a Matěje hrají Amélie Pokorná a Matěj Převrátil.

Kouzelný příběh, jehož premiéra je ohlášena na 16. června 2011, se odehrává v reálném světě, v „předtelevizní době“, kdy ještě dětské pokojíčky plnily hračky, a nikoliv televizory či DVD přehrávače... A samozřejmě také v peřině, do které je spolu s hlavními hrdiny vtažen i divák.

Video

Na malebném náměstí sídlí čistírna peří, ve které dokáží vyčistit peřiny od zlých snů. O provoz čistírny se stará jedna moc milá rodina – babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti.

Doporučujeme:

Z Karla Rodena udělali zrzka
a nikdo ho nepoznal

Rozruch do idylické atmosféry vnese záhadné zmizení dědečka a pak také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Ta dělá všechno pro to, aby se lidem v městečku zase začaly zdát ošklivé sny – protože s pěknými sny k ní pro radu nikdo moc nechodí. Záměr se jí zdaří a začne tak dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo...


Eliška Balzerová ve filmu nejen hraje, ale i zpívá.

Nový film režiséra a kameramana F. A. Brabce je působivou, „trojrozměrnou“ podívanou, chytrou zábavou pro celou rodinu. V peřině je pohádka muzikálová, takže příběh zásadním způsobem dotvářejí písničky. Dohromady jich zazní dvaadvacet – hudbu k nim složil René Rypar ze skupiny Support Lesbiens, texty napsali František Moravec a Miroslav Adamec. Pod dvěma skladbami je podepsána skupina Kabát.

Chytlavé písně převážně interpretují sami herci. V peřinovém příběhu se rovněž tančí – v jednom záběru se na náměstí dokonce sejde stovka tanečníků a tanečnic!

otz, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Hollywood Classic Entertainment

Přečtěte si také


Diskuse: Peřinový příběh: Na své sny už nejste sami!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci