Zloděje zahnal hrdinný papoušek

1.8.2010 00:30   |   Zvířata
Papoušek Kuzja usilovným řevem vyděsil poslední červencový den poberty, kteří se k němu – a jeho majiteli Gennadiji Kurkulovi (42) – vkradli do domu ve čtvrti Tower Hamlets na východě Londýna.

papoušek

"Byly asi čtyři hodiny ráno, když jsem uslyšel, jak Kuzja v předsíni pronikavě zařval. Ten řev se rozléhal snad po celé čtvrti, slyšelo jej i mnoho našich sousedů. A zloději se tak vyděsili, že z domu utekli," vylíčil incident místnímu tisku Gennadij Kurkul (na snímku je i s papouškem Kuzjou).

Jednomu ze zlodějů se podařilo dostat do domu okénkem, dalším už zevnitř otevřel vchodové dveře. Skupinka ukradla jen peněženku, co měl Gennadij na stolku v předsíni. Pak je vyděsil neohrožený papoušek svým řevem.

Přečtete si: Papoušek ukradl pas a odletěl do pralesa


"Kuzja je skvělý kamarád, po domě nás doprovází jako pejsek. Svoji klec má totiž otevřenou. Většinou si někde najde místečko a tam se na noc usadí. Jedno z oblíbených míst, kde rád přespává, je právě v předsíni pod schodištěm do patra," dodává Gennadij Kurkul, který pochází z Moskvy a v Londýně pracuje jako překladatel.

Statečný Kuzja se jmenuje podle oblíbeného domácího skřítka z pohádek, jejichž autorkou je ruská spisovatelka Taťjana Alexandrova. Vzhledem k nynější papouškově eskapádě se tedy jmenuje opravdu příhodně.

Korzo, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Zloděje zahnal hrdinný papoušek

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci