Dagmar Patrasová: Felix nejraději uzené se švestkovou

29.6.2010 00:00   |   Společnost
Herečka Dagmar Patrasová (54) se stále zotavuje po operaci páteře, pracuje méně, a tak má více času zamýšlet se nad sebou. Proto dnes už ví, že si se správnou životosprávou dříve moc nerozuměla.

Patrasová

„Někdy nebyl čas pořádně se najíst a v noci jsem se potom přejedla," svěřila se Dagmar Patrasová. Když má čas, vaří nejraději těstoviny se spoustou zeleniny; miluje italskou kuchyni.

Vyvařuje ale i typická česká a moravská jídla, která ji naučila maminka. Ta nejraději vařila uzené se švestkovou omáčkou a s houskovým knedlíkem.

Kuchtí podle kuchařky

S uzeným a švěstkovou omáčkou sklízí Dagmar Patrasová velké úspěchy nejen u svých známých, ale především u manžela Felixe Slováčka (67) – jsou spolu na snímku vpravo.

„Je to strašně jednoduché a v podstatě rychlé jídlo. Po babičce mám velkou, sto let starou kuchařku, kde jsou i jiné podobné recepty. Moc ráda podle ní kuchtím," prozradila nám.

K dobrému českému jídlu patří i troška alkoholu.

Herečka si k české klasice dávala plzeňské pivo nebo sklenku bílého vína. Teď si ale kvůli zdravotním obtížím musí alkohol odpustit.

Dieta? Nejím!

Dagmar Patrasová občas samu sebe přesvědčí, že potřebuje pár kilogramů shodit, a rozhodne se nejíst.

„Mám silnou vůli. Když se rozhodnu zhubnout, prostě nejím. Navíc jsem mívala dost pohybu na jevišti. A také snad zase budu chodit do fitcentra. Moc nesportuji, ale ve fitku ano. Nechci mít svaly, ovšem cítím se tak i psychicky lépe."

A na dlouhověkost má Dagmar Patrasová vlastní recept, který je rovněž od babičky. Pít kyselé mléko a jíst hodně brambor a zeleniny. Její babička se dožila devadesáti let, byla celý život štíhlá a pleť měla téměř bez vrásek.

Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Dagmar Patrasová: Felix nejraději uzené se švestkovou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci