Pečený květák

Kategorie: Slaná jídla
Autor: Lenka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Pečený květák

Ingredience

Květák se nejčastěji připravuje jako mozeček, nebo smažený. Dobrý je i jako pečený. Pro čtyři osoby postačí jeden květák, tři stroužky česneku, půlka citrónu, olivový olej, sůl, pepř a parmazán.

Příloha

Brambory (když je velký hlad).

Postup přípravy

Jednotlivé "kvítky" květáku rozmístíme do pekáčku, posypeme nadrobno nasekaným česnekem a zakapeme olejem. Vymačkáme šťávu z půlky citrónu, osolíme, opepříme a dáme do předehřáté trouby.

V troubě pečeme asi 25 minut, poté sundáme pokličku a ještě tak 5 minut necháme, aby květák lehce zhnědl.

Vyjmeme z trouby a servírujeme. Na talíři bohatě posypeme parmazánem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Pečený květák

skvělý

1.10.2014   |   19:13   |   od: stapeli
Nečekala jsem tak skvělý výsledek. Perfektní :)
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 1. 10. 2014 19:13
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci