Gazpacho z pytlíku

Kategorie: Polévky
Autor: Honzyš
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Polévky

Ingredience

1 litr vychladlé rajské polévky (pro urychlení ji uvaříme ze sáčku), 2 lžíce olivového oleje, 2 papriky (červená, zelená), salátová okurka, 1–2 stroužky česneku, menší cibule, 2 plátky toastového chleba, 1/2 svazku petržele.

Postup přípravy

Salátovou okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádra. Kousek okurky nakrájíme na drobné kostičky (asi 1 polévkovou lžíci) a dáme stranou, zbytek nakrájíme na větší kostky.

Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Pár kostek nakrájíme nadrobno a dáme stranou.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. 1 polévkovou lžíci cibulových kostek dáme stranou.

Větší okurkové, paprikové a cibulové kostky rozmixujeme s částí rajské polévky na kaši a dolijeme zbylou rajskou polévkou.

Stroužek česneku rozmačkáme a spolu s 1 polévkovou lžící oleje zamícháme do polévky a necháme úplně vychladnout.

Toastový chléb nakrájíme na kostky a opečeme na zbývajícím oleji do křupava.

Nadrobno nakrájenou zeleninu, bílé chlebové kostky a nadrobno nasekanou petrželku rozdělíme do šálků a přidáme do gazpacha.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Gazpacho z pytlíku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci