Osmivaječná tlačenka

Kategorie: Slaná jídla
Autor: Veronika
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Osmivaječná tlačenka

Ingredience

8 natvrdo uvařených vajec, 1 Moravanka/Kyjovanka, 250 ml majonézy, 1 balení plátkové želatiny, 1 špetka soli , 10 dkg měkkého salámu, nakládaná kapie dle chuti a barvy, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 zakysaná smetana.

Příloha

Chléb, pečivo.

Postup přípravy

Ze zeleniny odlijeme lák do kastrůlku a necháme v něm nabobtnat želatinu.

Všechny ingredience najemno nasekáme, přidáme na osminy nebo na dvanáctiny nakrájená vajíčka, trochu osolíme a opepříme.

Nabotnalou želatinu na mírném ohni za občasného míchání zahříváme k bodu varu. Pak ji dáme trochu vychladnout.

Rozpuštěnou želatinu smícháme se zakysanou smetanou a majonézou, rozšlehanou s hořčicí a vinným octem. Potom nalijeme do misky se zeleninou.

Vše promícháme a za stálého míchání vlijeme do formiček, nebo do krabiček od pomazánkového másla či do sáčku na tlačenky.

Dáme ztuhnout do chladničky.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Osmivaječná tlačenka

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci