Babiččina zelňačka

Kategorie: Polévky
Autor: George
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Babiččina zelňačka

Ingredience

Potřebujeme 1 cibuli, 4 brambory, 1 pikantní klobásu, 1 kostku bujónu, 1 sáček kysaného zelí, 1 hrst sušených hub (nebo odpovídající množství čerstvých hub), 1 smetanu ke šlehání, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžíci hladké mouky.

Příloha

Chléb, pečivo.

Postup přípravy

Zpěníme cibulku na sádle, přidáme lžičku sladké papriky, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, nakrájené brambory, sušené houby a kostku hovězího bujónu.

Vaříme, až jsou brambory téměř měkké. Pak přidáme zelí a na kolečka nakrájenou klobásu.

Ještě dále vaříme do doby, až zelí změkne. Potom přilijeme smetanu, do které jsme zamíchali lžíci hladké mouky. Necháme přejít varem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Babiččina zelňačka

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci