Svíčková

Kategorie: Hovězí maso
Autor: versisinka
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Svíčková

Ingredience

10 dkg špeku, hovězí svíčková, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 10 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 100 ml smetany, bobkový list, pepř celý, tymián, nové koření, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, cukr, ocet, brusinky-kompot.

Příloha

Houskový knedlík.

Postup přípravy

Svíčkovou večer prošpikujeme a dáme do chladničky.

Ráno maso orestujeme na oleji ze všech stran a poté vyndáme stranou.

Nakrájíme cibuli a orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a anglickou slaninu. Vložíme zpět maso, zastříkneme octem, podlijeme vodou, přidáme v kovové nádobce vše koření, sůl a dusíme do měkka.

Měkké maso vyndáme, také koření a rozmixujeme zeleninu. Zjemníme smetanou, přimícháme hořčici, cukr, dosolíme dle chuti. Ještě jednou promícháme a můžeme podávat.

Na plátek citrónu naneseme šlehačku a lžičku brusinek vložíme na omáčku. Přidáme na tenké plátky nakrájené maso.

Dobrou chuť!

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Svíčková

svíčková podle mého

18.4.2010   |   15:01   |   od: verasip
Já ji dělám takto: kilo mrkve, 4 petržele, 1 velký celer, cibule, nové koření, bobkovy list, celý pepř, 2 kg vepřového masa - nejlepší kýta.
Na oleji si osmažím cibuli, až chytne barvu, tak přidám na kostky nakrájenou zeleninu, koření a opékam do zlatohnědé barvy. Poté podliji vývarem a přidám maso, které jsem si na pánvi opekla, aby se zatáhlo. Vše dusím doměkka. Asi po hodině maso vyjmu. Zeleninu i s vývarem rozmixuji, přidám zakysanou smetanu šlehačku, dochutím octem, dosolim a vrátím maso. Ještě chvíli povařim.
Přeji dobrou chuť!
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 18. 4. 2010 15:01
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci