Cizrna po indicku

Kategorie: Slaná jídla
Autor: Tony
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Cizrna po indicku

Ingredience

Cizrna, indické koření (garam masala), kari, římský kmín, zázvor, cibule, olej.

Postup přípravy 

Můžeme použít buď nakládanou cizrnu z plechovky, anebo "vlastnoručně" připravenou cizrnu, kterou nejdříve necháme několik hodin namočenou ve vodě a poté ji minimálně půl hodiny vaříme.

K cizrně lze přidat vařený či nakládaný hrášek, vařený květák, brambory nebo klidně i maso.

Nakrájíme si cibuli, případně česnek a chvíli je smažíme na oleji. Během smažení přidáme podle chuti garam masalu (speciální směs indického koření), římský kmín, sušený a drcený nebo čerstvý nastrouhaný zázvor, kurkumu, koriandr, kari a případně chilli.

Až bude cibule osmažená, přidáme uvařenou cizrnu (nebo nakládanou cizrnu z plechovky), přilijeme trochu vody. Můžeme mírně zahustit hladkou moukou.

Doporučuji podávat s chlebem a pokud jste jídlo připravili pálivější, zapíjet vodou.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Cizrna po indicku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci