Jídelníček Madonny? Košer krůtí a jehněčí

12.8.2009 00:00   |   Společnost
Přípravy na pražský koncert Madonny (51) zahrnují také požadavek zajistit košer pokrmy pro hudební megastar. Zpěvačka, původním jménem Madonna Louise Veronica Ciccone, konvertovala před pěti lety k judaismu a přijala hebrejské jméno Ester.

Jídelníček Madonny? Košer krůtí a jehněčí

Židovská víra Madonně přikazuje konzumovat výhradně košer potraviny, které jsou vyráběny pod přísným dohledem určených rabínů.

V Praze je tyto produkty možné obstarat pouze na několika místech.

Jedním z nich je košer restaurace King Solomon v Široké ulici (mezi Pinkasovou synagogou a Židovskou radnicí). A právě odtud putují košer výrobky na stůl slavné zpěvačky.

Staroměstská restaurace se postará

„Madonna je naší stálou zákaznicí a dodáváme jí potraviny pokaždé, když pobývá v Praze (nyní se ubytovala v malostranském hotelu Mandarin Oriental Prague v Nebovidské ulici – pozn. red.). Zásobovali jsme její kuchyni rovněž při prvním pražském koncertu před třemi lety, v září 2006," vysvětluje Aron Günsberger ze staroměstské košer restaurace King Solomon.

„Zpěvačka si u nás neobjednává hotové menu, ale suroviny, z nichž poté vaří její osobní kuchař."

„Nyní jsme pro ni připravovali k odběru krůtí maso a jehněčí kotlety. A samozřejmě k tomu i další suroviny, jako je například košer olej. Víno ani destiláty po nás nikdy nepožaduje, neboť, jak známo, alkohol Madonna nepije."

Zpěvačka chtěla i kabala vodu

Tým košer restaurace King Solomon rovněž poskytl kuchařskému personálu hotelu, ve kterém Madonna bydlí, i odbornou poradenskou službu.

Jedná se totiž o to, aby nedošlo k pochybení při přípravě a servírování pokrmů. Při nesprávném postupu by pak jídlo přestalo být košer.

„Madonna si u nás vyžádala i kabala vodu, což jsme ale splnit nemohli. Tento nápoj, posvěcený rabíny, je totiž k sehnání pouze na několika místech v Anglii a v USA. Tak narychlo jsme proto nebyli schopni kabala vodu zajistit," dodal Aron Günsberger.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Jídelníček Madonny? Košer krůtí a jehněčí

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci