Michal Viewegh startuje s blogovým románem

31.7.2009 00:00   |   Společnost
Blogy jsou už neodmyslitelnou součástí internetu. Spisovatel Michal Viewegh teď přichází s takzvaným blogovým románem. Projekt nazvaný Magnesia blogový román má inspirovat k autorskému psaní a potrvá zhruba pět měsíců.

Michal Viewegh startuje s blogovým románem

Michal Viewegh (na titulním snímku je s dcerou) pro nový projekt připravil román Srdce domova, který začne vycházet už příští týden, kdy vyjde první kapitola a pak ještě dalších devět. Ty však má ve spolupráci s autorem možnost vytvořit kdokoliv z veřejnosti.

Jeden z nejúspěšnějších současných českých spisovatelů se na projekt těší, protože podle svých slov takovou formu kolektivního psaní ještě nikdy předtím nezkusil. „Mám pouze zkušenost s psaním ve třech. Spolu s Ivou Hercíkovou a Halinou Pawlovskou jsem kdysi dávno napsal jeden románek na pokračování. Na tomto projektu mě láká rovněž možnost najít nový, přinejmenším stylistický nebo humoristický talent, pokud se objeví výrazný text. Také snad konečně začnu číst blogy, což dosud nedělám," řekl.

V první kapitole Viewegh pouze popíše charakter hlavních hrdinů a naznačí směr příběhu. To ostatní už bude na spoluautorech. Autor očekává, že by mohl dát impulz k rozjezdu největší školy autorského psaní v Česku alespoň na dobu tvorby blogového románu.

rav, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Michal Viewegh startuje s blogovým románem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci