Letní oblečení nemusí do šatníku – nakombinujte ho na podzim

24.8.2022 00:00   |   Styl
S koncem léta se nemusíte zbavovat letní garderóby. Ještě své oblíbené kousky neschovávejte do šatníku, zkuste je nakombinovat a vytvořit si tzv. přechodné outfity. Jak na to?

Letnimu obleceni nemusite

Jinými slovy, najděte takové oblečení, které vám umožní nosit například šaty a sukně po celý rok, aniž by vypadaly nepatřičně.

Hlavním klíčem je nadčasový základní prvek, který podtrhne váš styl a hodí se k sezónnímu oblečení.

Svetr přes letní šaty

Jedná se o nejjednodušší stylingovou vychytávku! V podstatě přeměníte své oblíbené šaty na sukni tím, že přes ně přehodíte svetr. Obzvlášť skvěle to funguje u délky midi nebo maxi a u kousků z lehkého materiálu.

Nebojte se ho kombinovat i k šatům, které mají výrazné a barevné potisky. Čím robustnější svetr, tím lépe, protože vytváří trendy kontrast! Pokud jsou šaty hodně krátké, zkuste je doplnit o vysoké boty – celý outfit bude působit více zimním dojmem, ale zároveň odlehčeně.

Skvělý doplněk - ponožky

Během léta většina z nás chodí v otevřené obuvi a bez ponožek! Jak to ale vyřešit, když začne venku přituhovat? Nebojte se ponožek, umí být totiž skvělým doplňkem, a to i v sandálech!

Pokud volíte romantičtější outfit například s halenkou a sukní, sáhněte po krajkovaných v neutrálních barvách, které jsou jemné a nebudou rušit celkový look.

Obecně platí, že je lepší mít barevnější outfit a jednoduché ponožky než naopak. Výrazné totiž velmi často působí lacině a hodí se spíše na gauč, kde zaručeně splní svůj účel.

Blazery, bundy a boty...

Pokud chcete své letní oblečení přenést do podzimu, je nezbytná investice do přechodných kousků! V šatníku by vám rozhodně neměla chybět džínová a kožená bunda - ideálně černá, která se hodí ke všemu.

Dále nezapomeňte na lehký svetřík, který se hodí jako vrchní vrstva, ale zároveň ho můžete obléci i pod bundu nebo kabátek.

„Na přechod mezi létem a podzimem jsou oblíbené viskózové svetříky, které jsou příjemné na nošení, lehké a prodyšné, ale přitom zahřejí. I díky tomu se skvěle kombinují právě k sukním nebo šatům,“ říká Olga Picková, návrhářka české oděvní společnosti JTX.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jak zvládnout nevěru a znovu si partnerem důvěřovat
TEST: Jak je na tom vaše manželství?
Pečujete o vztah, nebo se necháte opečovávat?

A jak je to s botníkem? V něm byste měli mít minimálně jeden pár černých kotníkových bot a kozaček nad kolena – vypadají skvěle například s džínovou sukní nebo se splývavou midi sukní.

Top na ramínka a tričko

Vzdávat se během chladnějšího počasí nemusíte ani topů na ramínka, když je doplníte o trička s dlouhým rukávem. Skvěle funguje především rolák! To vše můžete ještě vylepšit například šátkem do vlasů nebo výraznějším náhrdelníkem, podle zdobení topu.

Těmito detaily dáte jasně najevo, že léto pro vás ještě rozhodně nekončí. Tričko nebo rolák vybírejte v jednotlivých barvách, aby celkový outfit nepůsobil přeplácaně.

Přidávejte vrstvy

Většina vzorů a materiálů, které kralují létu, se objevují i v podzimních kolekcích, což je obrovskou výhodou pro vrstvení. A fantazii se meze nekladou! Ať už je to zmiňovaný svetr na šaty, rolák pod tílko nebo punčocháče s kotníkovými boty, zkuste k této kombinaci přidat šálu nebo klobouk, který vytvoří stylový podzimnější look.

Jak říká Carrie Bradshaw „Mám ráda své peníze tam, kde na ně vidím. Jak mi visí ve skříni.“ Proto vnímejte módu jako investici a snažte se kupovat takové kousky, které využijete hned několikrát a budete se v nich cítit prostě skvěle.

zt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

 


Diskuse: Letní oblečení nemusí do šatníku – nakombinujte ho na podzim

letné veci

19.9.2022   |   11:50   |   od: Renka
Tak september býva obvykle ešte príjemný a teplý, tento rok je ten stred mesiaca fakt kosa, snáď sa trochu ešte vyčasí... :( inak totiž rada nosím letné šaty s rukávom i v septembri, skombinujem s koženou bundou, tenkým kabátikom a dá sa to. Ale včera som teda vytiahla na vychádzku aj džínsy a prešívanú vestu. :( A to som si ešte koncom augusta kupovala na cellbes dvoje kvetované midi šaty z cellbes a tešila sa, že ich budem teraz nosiť, ale teda veľmi to nevidím...
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 19. 9. 2022 11:50
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci