Velikonoční mazanec

Kategorie: Pečené
Autor: Šárka
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Velikonoční mazanec

Ingredience

Na tradiční velikonoční mazanec se připravíme 1 kg polohrubé mouky, kostičku droždí, 100 g krupicového cukru, asi 3 dl vlažného mléka, 70 g rozpuštěného másla, 50 g sádla, špetku soli, špetku muškátového květu, citronovou kůru, 100 g rozinek máčených v rumu, 100 g loupaných mandlí.

Postup přípravy

Na potření budeme potřebovat 50 g přepuštěného másla, 20 g krupicového cukru, 2 dl vody a podle chuti moučkový cukr na posypání.

Všechny sypké suroviny promícháme v robotu s hnětacím hákem, přidáme nadrolené droždí a ostatní ingredience.

Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny. Přiklopíme utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.

Z vykynutého těsta vytvarujme mazanec. Přendáme na vymaštěný plech a necháme ještě kynout.

Před pečením potřeme rozpuštěným máslem, pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.

Po vyjmutí z trouby ještě horké mazance potíráme rozvařeným cukrem ve vodě. Podle chuti můžeme ještě pocukrovat.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Velikonoční mazanec

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci