Bublanina z mikrovlnky

Kategorie: Moučníky a dezerty
Autor: Mariana
Doba přípravy: neuvedeno
Diskuse: žádný příspěvek 
Bublanina z mikrovlnky

Ingredience

Na bublaninu z mikrovlnky – je to vyložená rychlovka, si připravíme 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru, půl hrnku oleje nebo jiného tuku, čtyři vejce, deci mléka, jeden vanilkový cukr, jeden prášek do pečiva, ovoce, sůl.

Postup přípravy

Oddělíme žloutky a bílky a se špetkou soli a třetinou cukru ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem a tukem.

Ke žloutkům přimícháváme mouku s práškem a přidáváme mléko, až vznikne řidší těsto. Do něj lehce vmícháme sníh.

Plech vymastíme, vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou a nalijeme na něj těsto, rovnoměrně rozetřeme. Ovoce (větší nakrájíme na kousky) obalíme v mouce (nepropadnou těstem) a poklademe na těsto.

Pečeme při 170 °C do růžova. Po 10 minutách kontrolujeme špejlí – když na vytažené špejli neulpívá žádné těsto, máme hotovo.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Bublanina z mikrovlnky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci