Džuveč

Kategorie: Zeleninová jídla s masem
Autor: Fája
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: 2 příspěvky 
Džuveč

Ingredience

Na vynikající srbský džuveč si pro čtyři osoby připravíme 600 g skopového (ale může být i vepřové), 4 až 5 cibulí, 100 g slaniny, 5 paprik, 2 kedlubny, 1 lilek, 4 rajčata, 5 brambor, 1 lžíci sádla, 100 g rýže, 3 stroužky česneku, 2 lžíce posekané petrželky, 2 lžíce posekané celerové natě, sůl, pepř.

Příloha

Toastový chléb nebo pečivo.

Postup přípravy

Očištěné maso a slaninu nakrájíme na menší kostky a opečeme je na sádle.

Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno, lilek s vyškrábnutými semínky nakrájíme na kostičky, papriky bez semeníku nakrájíme na nudličky a oloupané kedlubny na tenké plátky – vše promícháme s vařenou rýží, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a celerovou nať.

Na dno zapékací mísy položíme nejdříve brambory nakrájené na půlcentimetrové plátky a na ně směs. Nahoru pak dáme plátky rajčat.

Mísu přikryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby.

Pečeme asi dvě hodiny do měkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Džuveč

dotaz pro Lenku

6.9.2013   |   10:55   |   od: Maara
A jak tedy vypadá pravý srbský džuveč? Nejsem rejpal, pouze bych se rád obohatil a přiučil. Děkuji

Srbský džuveč?

13.8.2013   |   12:37   |   od: Lenka
Žiji 20 let se Srbem, občas i v Srbsku a toto není jejich tradiční džuveč! Nevím, kdo tento "srbský džuveč" vymyslel, ale nemá to se srbským džuvečem nic společného.
Zobrazeny poslední 2 příspěvky, celkový počet 2 příspěvky.
poslední příspěvek: 6. 9. 2013 10:55
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci