Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Džuveč
Ingredience
Na vynikající srbský džuveč si pro čtyři osoby připravíme 600 g skopového (ale může být i vepřové), 4 až 5 cibulí, 100 g slaniny, 5 paprik, 2 kedlubny, 1 lilek, 4 rajčata, 5 brambor, 1 lžíci sádla, 100 g rýže, 3 stroužky česneku, 2 lžíce posekané petrželky, 2 lžíce posekané celerové natě, sůl, pepř.Příloha
Toastový chléb nebo pečivo.
Postup přípravy
Očištěné maso a slaninu nakrájíme na menší kostky a opečeme je na sádle.
Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno, lilek s vyškrábnutými semínky nakrájíme na kostičky, papriky bez semeníku nakrájíme na nudličky a oloupané kedlubny na tenké plátky – vše promícháme s vařenou rýží, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a celerovou nať.
Na dno zapékací mísy položíme nejdříve brambory nakrájené na půlcentimetrové plátky a na ně směs. Nahoru pak dáme plátky rajčat.
Mísu přikryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme asi dvě hodiny do měkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.
Podělte se s námi
Diskuse: Džuveč
dotaz pro Lenku
6.9.2013 | 10:55 | od:Srbský džuveč?
13.8.2013 | 12:37 | od:poslední příspěvek: 6. 9. 2013 10:55
ČÍST VŠE / REAGOVAT