Žloutkové věnečky

Kategorie: Pečené
Autor: Kamila
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Žloutkové věnečky

Ingredience

Na těsto pro jeden plech věnečků budeme potřebovat 375 ml mléka, 220 g hladké mouky, 100 g másla, špetku soli a 5 vajec. Na krém si připravíme půl litru smetany, 6 žloutků, jeden vanilkový cukr, 4 lžičky moučkového cukru, 4 lžíce mouky a trochu rumu.

Postup přípravy

Mléko zahříváme a rozpustíme v něm máslo.

Když se dostane do varu, pomalu nasypeme mouku se špetkou soli. Mícháme tak dlouho, až se hmota nechytá stěn hrnce, poté odstavíme.

Necháme vychladnout a do zcela studené hmoty po jednom zašleháme vejce.

Těsto dáme do sáčku s hvězdicovitou násadkou a na plech pokrytý pečicím papírem tvoříme kroužky o průměru asi 5 cm.

Dáme do trouby a pečeme 15 až 20 minut při 180 °C až těsto zezlátne. Vychladlé věnečky opatrně rozkrojíme.

Na hrnec s mírně vroucí vodou si dáme misku a do ní ingredience na krém, ten vyšleháme do tuha.

Do studeného krému přimícháme trochu rumu a můžeme slepovat věnečky.

Na závěr věnečky poprášíme cukrem, nebo polijeme citrónovou polevou (citron, moučkový cukr, voda).

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Žloutkové věnečky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci