Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Kategorie: Sladká jídla
Autor: Lucka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Ingredience

Pro čtyři běžné jedlíky potřebujeme dva měkké tvarohy, dvě vejce, špetku soli, 300 g hrubé mouky, 1 kg jahod, cukr, smetanu/mléko a event. máslo.

Postup přípravy

Tvaroh, vejce a špetku soli promícháme a přidáme hrubou mouku (nebo krupici). Pořádně prohněteme a vytvoříme velmi vláčné těsto – čím řidší se podaří, tím lépe.

Z těsta vykrajujeme lžíci knedlíky, v dlaních dotvoříme v koule. Ve vroucí vodě vaříme 10 až 15 minut.

Mezitím opereme a očistíme jahody, nakrájíme a smícháme z cukrem, přidáme trochu smetany/mléka.

Hotové knedlíky servírujeme v misce, zalité jahodovou omáčkou.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci