Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Srbský džuveč
Ingredience
Pro čtyři osoby si připravíme rýži a čtyři vepřové krkovice (nebo skopové maso), dále dvě cibule, šest paprik, čtyři brambory, deset rajčat, olej, sůl, sladkou červenou papriku, rajský protlak nebo rajčatový džus, zelenou petrželku a pepř.Příloha
Bílý chléb, veka apod.
Postup přípravy
Ve velkém pekáči rozehřejeme olej, zpěníme nakrájené cibule a na závěr přidáme sladkou červenou papriku.
Pak do pekáče nasypeme suchou rýži (umytou, pro čtyři osoby), mírně ji chvíli pražíme a postupně přidáváme zeleninu podle tvrdosti: nejdříve brambory nakrájené na centimetrové plátky, potom papriky rozkrájené na kroužky a rajčata na plátky. Krátce vše mírně restujeme.
Promíchanou směs v pekáči pěkně urovnáme, osolíme, navrch dáme naklepané, jemně osolené a opepřené čtyři krkovice (nebo skopové maso), podlijeme tak 1/4 l vody s rajským protlakem nebo s rajčatovým džusem. Zakryjeme alobalem a dáme péct do 180 °C teplé trouby přibližně na 1 hodinu.
Po dobu pečení musíme hlídat, aby bylo podlito, protože někdy jsou rajčata mokřejší a pustí více šťávy, někdy méně. Asi tak po hodině pekáč odkryjeme a trochu seshora ještě maso opečeme.
Hotový džuveč sypeme zelenou perželí.
Z vlastní zkušenosti mohu říct, že srbský džuveč je chutnější až druhý den, kdy je pěkně uleželý a kdy zelenina vše provoní.
Dobrou chuť!
Podělte se s námi
Diskuse: Srbský džuveč
ČÍST VŠE / REAGOVAT