Nepečený čokoládový dort

Kategorie: Rychlovky do 30 min.
Autor: Evča
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Nepečený čokoládový dort

Ingredience

Nepečený čokoládový cheesecake máme za dvacet minut hotový. Potřebujeme máslové sušenky (asi 10), 50 g másla; na náplň tři nízkotučné tvarohy (po 250 g), 100 g hořké a 100 g mléčné čokolády a jednu šlehačku. Polevu vytvoříme ze 100 g hořké čokolády a půlky šlehačky.

Postup přípravy

Máslové sušenky nadrtíme válečkem najemno, rozpustíme máslo a zamícháme ho do sušenek.

Sušenkové „těsto“ namačkáme do dortové formy.

Rozpustíme si jednu hořkou a jednu mléčnou čokoládu nad párou.

Rozpuštěné čokolády v míse vmícháme do tvarohu a pečlivě rozmícháme.

Vyšleháme šlehačku, kterou zlehka vmícháme do čokoládového tvarohu.

Takto připravenou náplň přidáme do dortové formy.

A navrch přijde poleva: zahřejeme polovinu šlehačky a rozpustíme v ní celou hořkou čokoládu.

Když poleva vychladne, nalijeme ji na tvarohovou náplň.

Dort můžeme dozdobit ovocem, které právě máme po ruce, hezky vypadá například kombinace jahod a borůvek.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Nepečený čokoládový dort

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci