Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Pikantní brambory v pekáčku
Ingredience
Pro čtyři strávníky si připravíme osm velkých brambor, tři lžíce olivového oleje, sůl, pepř, sladkou papriku, dva plátky slaniny a goudu na posypání a zapečení.Postup přípravy
Brambory pečlivě omyjeme a očistíme.
Na prkénko položíme vedle sebe dvě tenké vařečky a mezi ně pokládáme brambory, které nakrojujeme na plátky silné asi půl centimetru. Nůž se vždy zastaví tam, kde jsou vařečky – spodní část brambor tedy zůstane neprokrojená.
Takto připravené brambory dáme do pekáčku vyloženého alobalem a lehce polijeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a paprikou.
Slaninu nakrájíme na plátky přibližně 3x2 centimetry a vkládáme do zářezů brambor (nemusí být ve všech).
Dáme péct do trouby na 160 °C tak na 40 minut. Anebo můžeme jednotlivé brambory zabalit do alobalu a ogrilovat.
Po upečení vyndáme pekáček s brambory z trouby, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct ještě na 10 minut.
Podělte se s námi
Diskuse: Pikantní brambory v pekáčku
ČÍST VŠE / REAGOVAT