Jemné vánoční perníčky

Kategorie: Pečené
Autor: Adéla
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Jemné vánoční perníčky

Ingredience

Na těsto si připravíme 2 vejce a 1 rozšlehané vejce na potření, 50 g nahřátého medu, 125 g moučkového cukru, 50 g másla, 1 lžičku perníkového koření, špetku skořice, 1 lžičku kakaa, 360 g hladké mouky a 1 lžičku jedlé sody. Na bílkovou polevu budeme potřebovat 150 g moučkového cukru, 1 bílek a pár kapek šťávy z citrónu.

Postup přípravy

Rozmícháme med s vejci a změklým máslem. Přidáme moučkový cukr, perníkové koření, skořici, kakao a nakonec mouku smíchanou s jedlou sodou.

Vypracujeme hladké těsto a necháme je zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout v chladničce.

Těsto pak rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary perníčků, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C celkem 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné.

Na bílkovou polevu přesyjeme moučkový cukr a vyšleháme dohladka s bílkem a citrónovou šťávou. Necháme pod mokrou utěrkou několik minut odležet a pak polevu přendáme do zdobícího sáčku a perníčky ozdobíme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Jemné vánoční perníčky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci