Legální a rychlá půjčka | Rychlá a důvěryhodná nabídka | Spolehlivá nabídka půjčky |
250000 Kč | 250000 Kč | 250000 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Jemné vánoční perníčky
Ingredience
Na těsto si připravíme 2 vejce a 1 rozšlehané vejce na potření, 50 g nahřátého medu, 125 g moučkového cukru, 50 g másla, 1 lžičku perníkového koření, špetku skořice, 1 lžičku kakaa, 360 g hladké mouky a 1 lžičku jedlé sody. Na bílkovou polevu budeme potřebovat 150 g moučkového cukru, 1 bílek a pár kapek šťávy z citrónu.Postup přípravy
Rozmícháme med s vejci a změklým máslem. Přidáme moučkový cukr, perníkové koření, skořici, kakao a nakonec mouku smíchanou s jedlou sodou.
Vypracujeme hladké těsto a necháme je zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout v chladničce.
Těsto pak rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary perníčků, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C celkem 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné.
Na bílkovou polevu přesyjeme moučkový cukr a vyšleháme dohladka s bílkem a citrónovou šťávou. Necháme pod mokrou utěrkou několik minut odležet a pak polevu přendáme do zdobícího sáčku a perníčky ozdobíme.
Podělte se s námi
Diskuse: Jemné vánoční perníčky
ČÍST VŠE / REAGOVAT