Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Kuřecí roláda s brusinkovou nádivkou
Ingredience
Na kuřecí roládu s brusinkovou nádivkou potřebujeme kuře ( buď celé a vykostíme, nebo již vykostěné), 120 g brusinek, menší červenou řepu, červenou cibuli, 150 g bílého toastového chleba, 100 g tvrdého sýra, sůl, olivový olej, 75 g másla, hrst tymiánu, mletý černý pepř, sůl.Příloha
opečené brambory
Postup přípravy
Na brusinkovou nádivku si nejdříve osmažíme cibulku. Z toastového chleba odřízneme kůrku, vnitřek nakrájíme na kostičky a přendáme do misky. Osolíme a opepříme.
Přidáme brusinky, na kostičky nakrájenou řepu, na kostky pokrájený sýr, najemno nasekaný tymián, cibulku, důkladně promícháme a necháme pár minut odstát.
Připravené kuře na roládu omyjeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu masa potřeme nádivkou.
Poté srolujeme tak, že začneme rolovat od části s nádivkou. Alobal lehce potřeme olivovým olejem a položíme na něj kuřecí roládu.
Navrch poklademe větvičky čerstvého tymiánu, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Nakonec roládu důkladně zabalíme do alobalu a pevně svažeme provázkem.
Dáme na plech a pečeme při teplotě 170 °C podle velikosti rolády přibližně 50 minut.
Po upečení roládu opatrně vybalíme z alobalu a necháme chvíli odpočinout, aby se lépe krájela.
Podělte se s námi
Diskuse: Kuřecí roláda s brusinkovou nádivkou
ČÍST VŠE / REAGOVAT