Kuřecí salát s křehkou mrkvičkou a hráškem

Kategorie: Rychlovky do 30 min.
Autor: Karolína
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Kuřecí salát s křehkou mrkvičkou a hráškem

Ingredience

Vykostíme a pokrájíme půlku grilovaného kuřete, dále si připravíme asi půlku veky nakrájené na větší kostky, tři lžíce olivového oleje, dva rozdrcené stroužky česneku, sůl, pepř, asi čtyři menší mrkvičky (rozpůlené), římský salát, šálek hrášku, malý fenykl nakájený na plátky, hořčici.

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 350 ° C. Veku, olej a česnek dáme na plech, dochutíme solí a pepřem a pečeme za stálého míchání dozlatova a křupava 10 až 12 minut.

Povaříme mrkev ve vroucí osolené vodě, stačí tak 3 minuty. Pak ji hned rychle zchladíme ve studené vodě.

Jemně přehodíme natrhaný salát, kuře, hrášek, fenykl, krutony, mrkev a hořčici v misce. Dochutíme solí a pepřem.

Labužníci nahrazují hořčici vinaigrettem: ušlehejte čtvrt šálku olivového oleje, 2 lžíce bílého balzamikového octa, jednu a půl polévkové lžíce nasekané čerstvé pažitky, půlku mleté malé šalotky, jednu a půl lžičky dijonské hořčice a 1 lžičku cukru. Osolíme, opepříme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Kuřecí salát s křehkou mrkvičkou a hráškem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci