Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Jahodové tiramisu
Ingredience
Potřebujeme cukrářské piškoty, mascarpone, smetana na šlehání, jahody a dezertní víno, ev. trochu moučkového cukru.
Postup přípravy
Piškoty pokapeme vínem a necháme chvilku odležet.
Jahody opereme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Mascarpone (dá se v nouzi nahradit směsí tučný tvaroh – zakysaná smetana) smícháme s ušlehanou smetanou.
Na dno misky vložíme polovinu pokapaných piškotů, na ně polovinu nakrájených jahod a polovinu směsi mascarpone se šlehačkou. To stejné opakujeme s druhou vrstvou piškotů. Podle chuti jahody dosladíme.
Navrch poklademe pár zbylých jahod. Vložíme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout.
Podáváme vychlazené, před servírováním dozdobíme lístky máty.
Podělte se s námi
Diskuse: Jahodové tiramisu
ČÍST VŠE / REAGOVAT