Jahodové tiramisu

Kategorie: Nepečené
Autor: Pavlína
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Jahodové tiramisu

Ingredience

Potřebujeme cukrářské piškoty, mascarpone, smetana na šlehání, jahody a dezertní víno, ev. trochu moučkového cukru.

Postup přípravy

Piškoty pokapeme vínem a necháme chvilku odležet.

Jahody opereme, osušíme a nakrájíme na plátky.

Mascarpone (dá se v nouzi nahradit směsí tučný tvaroh – zakysaná smetana) smícháme s ušlehanou smetanou.

Na dno misky vložíme polovinu pokapaných piškotů, na ně polovinu nakrájených jahod a polovinu směsi mascarpone se šlehačkou. To stejné opakujeme s druhou vrstvou piškotů. Podle chuti jahody dosladíme.

Navrch poklademe pár zbylých jahod. Vložíme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout.

Podáváme vychlazené, před servírováním dozdobíme lístky máty.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Jahodové tiramisu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci