Klopsy v rajské omáčce

Kategorie: Mleté maso
Autor: Blanka
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Klopsy v rajské omáčce

Ingredience

Na klopsy v rajské omáčce pro dva až tři strávníky potřebujeme půl kila mletého masa, jedno vejce, strouhanku, jednu cibuli, kostku hovězího bujónu, dva rajské protlaky, citrónovou šťávu, majoránku, pepř, tymián, nové koření, bobkový list a sůl.

Příloha

Příloha záleží na rodinné chuti – hodí se rýže, těstoviny i brambory či houskové knedlíky.

Postup přípravy

Do mletého masa přidáme šálek vody, vejce, vše osolíme a pořádně zamícháme. Na závěr přimícháme tolik strouhanky, aby se nechaly z hmoty dobře udělat kuličky.

Rozpálíme si na pánvi olej a klopsy po všech stranách opečeme. Hotové vyndáme do mísy.

Z kostky bujónu si připravíme hovězí vývar.

Do výpeku přidáme najemno nasekanou cibuli a zesklovatíme. Zaprášíme jemně moukou na jíšku a podlijeme připraveným vývarem, přidáme protlak, pár kuliček nového koření, dva tři bobkové listy a asi 20 minut vaříme.

Po dovaření omáčku dochutíme podle svého – někdo rád sladší, někdo kyselejší. Přidáme masové kuličky a po prohřátí servírujeme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Klopsy v rajské omáčce

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci