Mojo rojo

Kategorie: Zálivky a dresinky
Autor: Helena
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Mojo rojo

Ingredience

Na pikantní červenou omáčku – mojo rojo z Kanárských ostrovů, která se hodí k masu i rybám, potřebujeme 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, 6 stroužků česneku, lžičku drceného kmínu, půl lžičky oregana, 2 šálky rozkrájené červené papriky, 2 lžičky krájených pražených mandlí, 3 plátky toastového chleba, 2 lžíce sladké papriky, půl lžičky pepře (podle chuti), půl lžičky soli.

Postup přípravy

Mojo rojo se nevaří.

Nejdříve si připravíme toastový chléb: nakrájíme na kostičky a osmahneme na kapce oleje.

Umixujeme drcené stroužky česneku, kmín, oregano, ocet a olej, přidáme mandle s červenou paprikou a pokračujeme až vznikne hladká kaše. Na závěr vsypeme kostičky toastového chleba, sladkou papriku, pepř, sůl a mixujeme na pyré.

Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Mojo rojo

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci