Sladké a pikantní soba nudle

Kategorie: Těstoviny a pizzy
Autor: Lenka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Sladké a pikantní soba nudle

Ingredience

Chcete si uvařit něco nového a přitom rychle? Zkuste Soba (pohankové) nudle s krevetkami nebo kuřecím masem! Pro dvě až tři porce potřebujete balíček soba nudlí (prodávají se většinou v obchodech se zdravou výživou nebo na internetu).

Soba je japonský výraz pro pohanku a pro typ tenkých nudlí, u nás prodávané jsou vyrobené většinou ze dvou třetin pšenice a jedné třetiny pohanky.

K nudlím si připravte vařené krevetky nebo na kousky kuřecího masa, jednu červenou papriku, tři stroužky česneku, hrst nasekané zelené cibulky, čtvrt šálku medu, čtvrt šálku sójové omáčky, dvě lžíce octa, lžíci oleje, špetku zázvoru, špetku pálivé papriky (nebo jednu chilli papričku), sezamové semínko.

Postup přípravy

Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě (asi 6 minut), scedíme a odstavíme.

Připravíme si krevetky, nebo kuřecí maso, nakrájíme papriku na tenké nudličky a na oleji vše orestujeme na pánvi, dokud paprika nezměkne.

Přidáme nudle a zmírníme plamen na nejnižší hodnoty, aby se jídlo jen dobře prohřálo a chutě spojily.

V malé misce smícháme med, sójovou omáčku, ocet, olej, zázvor, pálivou papriku (mletou nebo na malé kousky nasekanou) a drcený česnek.

Dobře promíchanou směs přidáme na pánev k nudlím, promícháme a necháme asi 6 až 8 minut provařit, aby se zredukovala přebytečná voda.

Na závěr posypeme sezamovým semínkem a zelenou cibulkou a můžeme servírovat.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Sladké a pikantní soba nudle

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci