Zelené fazolky s kuřecím masem

Kategorie: Zeleninová jídla s masem
Autor: Kája
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: 2 příspěvky 
Zelené fazolky s kuřecím masem

Ingredience

Na jednoduchý a rychlý oběd či večeři potřebujeme půl kila fazolek (mimo sezónu klidně mražené či sterilované), půl kila kuřecího masa, 1 cibuli, máslo, sůl, pepř.

Příloha

Vařené brambory

Postup přípravy

Kuřecí maso (lepší je ze stehen) nakrájíme na kousky a cibuli na jemno. Na másle zpěníme cibulku a přidáme kuřecí maso, které podusíme do poloměkka.

Přidáme fazolky (máme-li dlouhé, nakrájíme na 3 – 5 cm kousky), zalijeme vodou, přidáme jedno kostku slepičího bujónu a dusíme do měkka.

Servírujeme s vařeným bramborem, nebo i bez.

Kdo má rád fazolky na smetaně, může hotovou směs masa a fazolek zahustit jíškou či moukou, povařit a pak zalít jednou sladkou smetanou (200 ml) a jemně okyselit citrónem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Zelené fazolky s kuřecím masem

Zelené fazolky s kuřecím masem

16.9.2022   |   13:00   |   od: Kačka
Vyzkoušela jsem tento recept, ale přidala jsem žampiony, 2 lžíce sójové omáčky tmavé, 2 lžičky sweet chilli omáčky, trochu pálivé papriky koření a je to moc dobré!!!:)

Neodpovídá skutečnosti

16.1.2022   |   12:49   |   od: Jana Chlumská
Recept jsem si vybrala podle přiložené fotografie která mě lákala, jsem ovšem zklamaná protože ingredience ani popis neodpovídají vůbec tomuto obrázku. Cítím se podvedena. Škoda Jana
Zobrazeny poslední 2 příspěvky, celkový počet 2 příspěvky.
poslední příspěvek: 16. 9. 2022 13:00
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci