Švestkový koláč

Kategorie: Pečené
Autor: Lucie
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Švestkový koláč

Ingredience

Potřebujeme asi půl kila švestek, 10 ml mléka, balíček droždí, cukr krupici, jedno vejce, 250 g hladké mouky, 150 ml oleje, špetku soli, máslo na vymazání formy, moučkový cukr na doslazení.

Postup přípravy

V menší misce připravíme kvásek. Do vlažného mléka dáme sedm lžiček cukru krupice, přidáme droždí a necháme půlhodinku vzejít.

Ve větší míse zaděláme těsto. Mouku s vejci, špetkou soli, kváskem a olejem dobře vymícháme a necháme 45 minut kynout.

Máme teď dost času na švestky, které omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Jsou-li větší, nakrájíme je na čtvrtky.

Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Vykynuté těsto vlijeme do formy, poklademe švestkami a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.

Po upečení koláč posypeme moučkovým cukrem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Švestkový koláč

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci