Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Sekané vepřové na šalvěji s pistáciemi
Ingredience
Na léty vyzkoušený recept si připravíme 400 g mletého vepřového masa, velkou cibuli, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce čerstvé šalvěje, 20 g másla, 2 stroužky česneku, vejce, černý pepř, sůl, 210 g (3 hrnky) strouhanky, 110 g (2/3 šálku) jader pistácií.Příloha
Podle libosti.
Postup přípravy
Než si začneme připravovat směs, předehřejeme troubu na 180° C.
Na mírném ohni rozehřejeme v pánvi olej a máslo. Přidáme jemně nasekanou cibuli a restujeme za stálého míchání 5 až 6 minut. Pak ještě přidáme dva stroužky drceného česneku a restujeme další minutu, dokud česnek nezačne vonět. Necháme trochu vychladnout.
Do orestované cibule s česnekem vmícháme mleté vepřové maso, čerstvou strouhanku, nasekané pistácie, jemně šlehané vejce a nahrubo nasekanou čerstvou šalvěj. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Připravenou směs dáme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 40 minut, dokud nebude směs propečená. Poté vyjmeme z trouby a necháme 10 až 15 minut odpočinout.
Směs nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Výborná je i za studena.
Tip od Patrika Feltla, šéfkuchaře Savoy Royal hotelu Špindlerův Mlýn
Podělte se s námi
Diskuse: Sekané vepřové na šalvěji s pistáciemi
ČÍST VŠE / REAGOVAT