Sekané vepřové na šalvěji s pistáciemi

Kategorie: Vepřové maso
Autor: Dora
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Sekané vepřové na šalvěji s pistáciemi

Ingredience

Na léty vyzkoušený recept si připravíme 400 g mletého vepřového masa, velkou cibuli, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce čerstvé šalvěje, 20 g másla, 2 stroužky česneku, vejce, černý pepř, sůl, 210 g (3 hrnky) strouhanky, 110 g (2/3 šálku) jader pistácií.

Příloha

Podle libosti.

Postup přípravy

Než si začneme připravovat směs, předehřejeme troubu na 180° C.

Na mírném ohni rozehřejeme v pánvi olej a máslo. Přidáme jemně nasekanou cibuli a restujeme za stálého míchání 5 až 6 minut. Pak ještě přidáme dva stroužky drceného česneku a restujeme další minutu, dokud česnek nezačne vonět. Necháme trochu vychladnout.

Do orestované cibule s česnekem vmícháme mleté vepřové maso, čerstvou strouhanku, nasekané pistácie, jemně šlehané vejce a nahrubo nasekanou čerstvou šalvěj. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Připravenou směs dáme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 40 minut, dokud nebude směs propečená. Poté vyjmeme z trouby a necháme 10 až 15 minut odpočinout.

Směs nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Výborná je i za studena.

Tip od Patrika Feltla, šéfkuchaře Savoy Royal hotelu Špindlerův Mlýn

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Sekané vepřové na šalvěji s pistáciemi

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci