Hovězí po cikánsku

Kategorie: Hovězí maso
Autor: Kájí
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Hovězí po cikánsku

Ingredience

Pro čtyři strávníky potřebujeme tři čtvrtě kila hovězího masa, sklenici leča, rajský protlak, jednu žlutou papriku a jednu červenou papriku, cibuli, kostku bujónu, dvě tři sladkokyselé okurky, sůl a koření (bobkový list, tymián, pepř).

Příloha

Houskový knedlík – a může být i rýže, která je k tomu také velmi dobrá.

Postup přípravy

Maso vcelku očistíme, omyjeme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Poté jej přemístíme do tlakového hrnce.

Ve výpeku osmažíme na kolečka (nebo půlkolečka) nakrájenou cibuli a dáme ji k masu. Osolíme, přidáme tymián, pepř a rozdrobenou kostku bujónu. Zalijeme vodou, aby bylo maso pod hladinou a hodinu vaříme.

Mezitím si na malé kostičky nakrájíme okurky a papriky.

Uvařené maso nakrájíme na plátky, vložíme je do pekáče a zalijeme vývarem. Přidáme lečo, okurky, papriky, bobkový list a protlak. Dáme na půlhodinku do trouby vyhřáté na 200 °C.

Pak omáčku zahustíme jíškou nebo moukou a necháme v troubě chvíli provařit.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Hovězí po cikánsku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci