Hrachová kaše s klobáskou

Kategorie: Uzeniny
Autor: Valka
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Hrachová kaše s klobáskou

Ingredience

K tradičním pokrmům patří i hrachová kaše s uzeninou – nejlépe s tučnější klobáskou. Pro přípravu potřebujeme balíček hrachu, dvě cibule, tři stroužky česneku, majoránku, pár kuliček nového koření, sádlo, klobásy a mléko.

Postup přípravy

Hrách přebereme a propereme ve studené vodě. Necháme ho ve vodě bobtnat minimálně dvě hodiny, ale nejlépe přes noc.

Cibuli rozčtvrtíme a spolu s majoránkou ji přidáme k hrachu. Vše dáme vařit, až je hrách úplně měkký.

Pak hrách slijeme a rozmixujeme (nebo propasírujeme přes síto) na kaši, kterou zjemníme trochou mléka a posolíme.

Na dochucení i omaštění kaše si připravíme druhou cibuli, kterou nadrobno nasekáme a zpěníme na sádle.

Na páře ohřejeme klobásy a můžeme servírovat.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Hrachová kaše s klobáskou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci