Rebarborový koláč s drobenkou

Kategorie: Pečené
Autor: Šárka
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Rebarborový koláč s drobenkou

Ingredience

Mezi tradiční lahůdky patří jednoduchý rebarborový koláč. Potřebujeme řapíky rebarbory, máslo, prášek do pečiva, moučkový cukr, mléko, dvě vejce a hladkou mouku.

Postup přípravy

Omyjeme asi čtyři řapíky rebarbory, začistíme konce a nakrájíme na kostičky.

V hrnku mléka rozpustíme osm lžic másla.

Ručním šlehačem ušleháme dva žloutky spolu s hrnkem cukru do pěny. Pak přidáme máslové mléko a pokračujeme ve šlehání.

Do vzniklé směsi po troškách přidáme hrnek a čtvrt mouky spolu s práškem do pečiva. Těsto důkladně promícháme a necháme odpočinout.

Drobenku si připravíme z osmi lžic másla, které rozpustíme v kastrůlku. Do rozpuštěného másla vsypeme půl hrnku cukru a hrnek polohrubé mouky. Drobenku prohněteme a dáme do chladničky.

Odpočinuté těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (můžeme jej vyložit pečicím papírem). Uhladíme, poklademe nakrájenou rebarborou a bohatě posypeme drobenkou.

V dobře předehřáté troubě na 150 °C koláč pečeme 30 až 40 minut.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Rebarborový koláč s drobenkou

Gramáž

21.4.2016   |   17:30   |   od: Nikol
Dobrý den, chci se zeptat na gramáž. Kolik tam čeho dáváte :-) Děkuji.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 21. 4. 2016 17:30
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci