Mrkvový koláč

Kategorie: Pečené
Autor: Terka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Mrkvový koláč

Ingredience

Pro poněkud netradiční koláč si připravíme hrnek strouhané mrkve, dvě vejce, hrnek polohrubé mouky, dva prášky do pečiva, lžičku mleté skořice, půl hrnku drcených vlašských ořechů a půl hrnku oleje.

Postup přípravy

Všechny ingredience v míse důkladně promícháme. Vytvoříme tak řidší těsto, které rovnoměrně rozetřeme do vysokého pekáče či formy a pečeme asi 20 minut.

Korpus můžeme zdobit podle chuti, vynalézavosti a možností lednice.

K ozdobení je dobrá například pomerančová poleva: Utřeme 150 g žervé s 50 g másla, pak vmícháme dvě lžíce pomerančové šťávy, jednu lžíci strouhané pomerančové kůry a tři hrnky moučkového cukru – polevu natřeme na koláč a necháme ztuhnout.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Mrkvový koláč

Ještě cukr! Ale prášek do pečiva jen jeden

18.7.2016   |   18:20   |   od: Lea
Do mrkvového koláče bych určitě ještě přidala půl hrnku cukru a sáček vanilkového cukru. Ale prášek do pečiva doporučuji dát jen jeden (poprvé jsem to dělala se dvěma prášky do pečiva a byly pak v koláči nepříjemně cítit). Takhle mi to vyhovuje.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 18. 7. 2016 18:20
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci