Pečená plněná jablka

Kategorie: Pečené
Autor: Marka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Pečená plněná jablka

Ingredience

4 väčšie tvrdé jablká, 1 citrón, 4 lyžice hrozienok, 2 lyžice strúhaných orechov, 4 piškótové kolieska, 40 g masla, 50 g cukru, 1/8 l bieleho vína, trochu farebnej zaváraniny (jahody, ríbezle a pod.).

Postup přípravy

Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jaderníkov a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Hrozienka umyjeme, posekáme, zmiešame s postrúhanými orechmi, namočenými piškótovými omrvinkami a kúskom masla.

Zmesou vyplníme stred jabĺk a vložíme ich do tukom vymastenej panvičky. Pocukrujeme, pokropíme vínom a v dobre predhriatej rúre ich upečieme. Na vrchu ich ozdobíme farebnou zaváraninou.

Podávame teplé ako dezert, alebo ako prílohu k minútkam a pečienkam.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Pečená plněná jablka

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci