Lívanečky tvarohovo-jablečné

Kategorie: Sladká jídla
Autor: Slávka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Lívanečky tvarohovo-jablečné

Ingredience

Zkuste tvarohovo-jablečné lívanečky podle receptu mojí maminky. Potřebujete hrnek mléka, tučný tvaroh (250 g), tři jablka, 250 g hladké mouky, 40 g másla, dvě vajíčka, špetku soli, marmeládu, smetánek nebo zakysanou smetanu, olej.

Postup přípravy

Vajíčka rozklepneme do mléka a zamícháme. Přidáme mouku, špetku soli, rozměklé máslo a tvaroh a promícháme v řídké těsto. Oloupeme a nastrouháme jablka (na hrubším struhadle, jako do štrúdlu, aby hned nepustily šťávu) a zamícháme do těsta.

Smažíme z obou stran na kapičce oleje a servírujeme. My je slepujeme po dvou natřené libovolnou marmeládou, navrch přidávám malou lžičku smetánku nebo zakysané smetany. Někdo si je dává raději po jednom, jiný zase obalené ve směsi skořice a moučkového cukru…

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Lívanečky tvarohovo-jablečné

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci