Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Vepřová krkovička s jablky
Ingredience
Posílám recept s neobvyklou kombinací, ale je to vyzkoušené a opravdu dobré. Pro čtyři osoby potřebujete jednu cibuli, čtyři plátky krkovice (asi 2 cm silné), sůl, olej, pepř, tři až čtyři oloupaná a nakrájená jablka (podle velikosti), dvě lžíce hnědého cukru, lžičku hořčice, špetku mletého hřebíčku.Příloha
Jako přílohu máme nejčastěji vařené brambory.
Postup přípravy
Mezitím, co se předehřívá trouba, osmahneme dozlatova cibulku.
Maso po obou stranách orestujeme dohněda, přendáme do zapékací mísy, posolíme, opepříme a přikryjeme cibulkou a jablky.
V malé misce smícháme cukr, hřebíček, hořčici s trochou vroucí vody. Tímto nálevem maso přelijeme.
Zakryjeme poklicí a pečeme 30–45 minut.
Podělte se s námi
Diskuse: Vepřová krkovička s jablky
Úžasná věc
18.5.2011 | 21:12 | od:Dcera ani nepoznala, že je tam hořčice, jen se zalizovala a to hořčici nemá ráda.
Vřele doporučuji všem.
poslední příspěvek: 18. 5. 2011 21:12
ČÍST VŠE / REAGOVAT