Vepřová krkovička s jablky

Kategorie: Vepřové maso
Autor: Alena
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Vepřová krkovička s jablky

Ingredience

Posílám recept s neobvyklou kombinací, ale je to vyzkoušené a opravdu dobré. Pro čtyři osoby potřebujete jednu cibuli, čtyři plátky krkovice (asi 2 cm silné), sůl, olej, pepř, tři až čtyři oloupaná a nakrájená jablka (podle velikosti), dvě lžíce hnědého cukru, lžičku hořčice, špetku mletého hřebíčku.

Příloha

Jako přílohu máme nejčastěji vařené brambory.

Postup přípravy

Mezitím, co se předehřívá trouba, osmahneme dozlatova cibulku.

Maso po obou stranách orestujeme dohněda, přendáme do zapékací mísy, posolíme, opepříme a přikryjeme cibulkou a jablky.

V malé misce smícháme cukr, hřebíček, hořčici s trochou vroucí vody. Tímto nálevem maso přelijeme.

Zakryjeme poklicí a pečeme 30–45 minut.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Vepřová krkovička s jablky

Úžasná věc

18.5.2011   |   21:12   |   od: Adéla
Ten váš recept je něco naprosto úžasného a úchvatného. Ty chutě jsou vyvážené a nemají chybu.
Dcera ani nepoznala, že je tam hořčice, jen se zalizovala a to hořčici nemá ráda.
Vřele doporučuji všem.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 18. 5. 2011 21:12
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci